.

2014. január 16., csütörtök

Rizses csirke kínai módra


Mindig amikor valamilyen kínai stílusú ételt főzök megemlítem, hogy mennyire nagyszerű a konyhájuk, a főzési stílusuk. Rövid idő alatt elkészíthető, nem túlfőzött ételeik vannak. Szeretem amikor ropog a zöldség, szeretem az ízvilágukat.
  Ezt a rizses csirkét, ha a hozzávalók kéznél vannak 15 perc alatt ellehet készíteni. Gyors és finom ebéd.

Hozzávalók: 20 dkg csirkemell, 30 dkg friss káposzta, 20 dkg rizs, 1 répa, 2 cikk fokhagyma, 2 dl paradicsomlé, 5 evőkanál szójaszósz, 1 csípős paprika, 2 evőkanál szezámolaj, 5 dl víz, petrezselyemzöld, só.

Elkészítése: A rizst megmossuk, sóval 4 dl vízben odatesszük főni. Az olajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Mikor a hús kifehéredett hozzáadjuk a vékonyra vágott káposztát, a reszelt répát és kavargatva 5 percig sütjük. Felöntjük a paradicsomlével, a szójaszósszal, 1 dl vízzel és még 5 percet főzzük.  Belekavarjuk az apróra vágott csípőst hozzáadjuk a megfőtt rizst, az apróra vágott petrezselyemzöldet és ízlés szerint még sózzuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

9 megjegyzés:

  1. Mindenesetre jól néz ki! Még csak ízlelgetem a kínai konyha ételeit, ritkán, de amit eddig megkóstoltam, azért ízlett. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon eltudnám fogadni egy ebédnek. Szeretem ízlik a kínai étel, csak még én nem készítettem itthon. Lányomnál ettem vagy kétszer. Egyszer már kipróbálom én is. Igaz ilyen edényem nincs hozzá de szerintem az ízén biztos nem ront ha másban készítem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Készítheted másban nyugodtan, ugyanolyan finom lesz.

      Törlés
  3. Én nagyon szeretem a "kínait" - ha esetleg egy tányérra való még elbújt valahol .... :)

    VálaszTörlés
  4. Szeretem a gyors és finom ételeket :) Nagyon guszta lett! :)

    VálaszTörlés
  5. Azért meg nézem h 15 perc alat meg csinálod, amúgy nagyon jó és finom a recept által elkészült étel :D

    VálaszTörlés